003.jpg

У Сумах склали попередню програму заходів, що відбудуться за програмою VII Всеукраїнського фестивалю писанок.

Зокрема сумчани розпишуть писанки у рамках арт-перфомансу «585 Художників» (розпис авторських писанок-мальованок розміром 90 см), створять колекцію писанок зі Слобожанськими регіональними мотивами.

Також у місті проведуть майстер-класи із писанкарства та організують персональну творчу виставку сумських майстринь Валентини КОЗДРОВСЬКОЇ та Любові ЯРЦОВОЇ.

І вже традиційно Суми будуть представлені у масштабних заходах, що відбуватимуться з 8 по 24 квітня в Києві одразу на чотирьох локаціях: Софійська площа (Всеукраїнська колекція писанок, 374 авторських писанок-мальованок), Володимирський проїзд (Великодній ярмарок, Ярмарок садівництва), Михайлівська площа (зона дитячих розваг, 100 дитячих писанок-мальованок, 111 традиційних писанок-мальованок), парк «Володимирська гірка» (лаунж-зона, зона майстер-класів, ярмарок живопису, ярмарок хенд-мейду).

Нагадаємо, Всеукраїнський фестиваль писанок, що відбувається у рамках етнокультурного проекту FOLK UKRAINE націлений підтримувати та популяризувати українські народні традиції, розвивати народне мистецтво, вивчати культуру та історію українського народу на прикладі феномену писанок. За інформацією, що подана на офіційному сайті проекту, цьогоріч на локаціях заходу буде представлено рекордне число писанок-мальованок – 585 штук, із 374 будуть розписані українськими художниками із різних куточків. Дві гігантські писанки вже прибули до Києва.

Детальніше про фестиваль за цим посиланням