0010.jpg

У четвер, 13 квітня, у Конгрес-центрі СумДУ відбудеться нагородження сумчан, які взяли участь у створенні унікальної колекції писанок, що наразі представляє Суми на VII Всеукраїнському фестивалі писанок у Києві.

Всеукраїнський Фестиваль писанок – щорічний традиційний захід, що є невід’ємним атрибутом свята Великодня і проходить у рамках міжнародного етнокультурного проекту Folk Ukraine. Фестиваль ставить за мету розвиток та поширення писанкарства, як художнього явища і культурного феномену українського народу, виховання поваги до національної культури та історії.

Цьогоріч учні дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, вихованці народної студії образотворчого мистецтва «Країна мистецтва» Палацу дітей та юнацтва та юні майстри відділу декоративно-ужиткового мистецтва Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді підготували до конкурсу «Народна писанка» колекцію з 340 великодніх яєць.

Також 13 квітня о 14:00 у Конгрес-центрі СумДУ відкриється виставка витинанок «Весняне мереживо» сумських майстринь Валентини КОЗДРОВСЬКОЇ, Любові ЯРЦОВОЇ та Лариси АПОЛЛОНОВОЇ.

Окрім витинанок на виставці будуть представлені писанкові композиції, створені викладачами та учнями дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка, які складаються майже з 500 писанок

Також цього дня відбудеться щорічний традиційний «Клуб писанкарів», що 23 рік поспіль відбувається у Сумах у Чистий четвер. Всі охочі матимуть змогу взяти участь у майстер-класах та власноруч створити писанку, а справжні сумські майстри з писанкарства розкриють секрети розпису традиційної писанки в техніці воскового письма.