0012.jpg

3 та 4 травня у нашому місті провели зйомки для проекту «3D-екскурсія містом Суми». Це один з проектів-переможців у рамках громадського бюджету.

Над виконанням поставленого завдання працювала об'єднана команда із спеціалістів проекту «Open Ukraine» та «Агенції промоції «Суми».

У результаті протягом двох днів відзняли 50 наземних точок - найкращих об’єктів архітектури, мистецтва, культури нашого міста. Серед них такі, як: Сумський академічний театр драми та музичної комедії ім. М.С. Щепкіна, Меморіальний будинок-музей А.П. Чехова, Покровська площа, Сумський обласний художній музей ім. Н. Онацького, стріт-арт об'єкти, Сумська міська галерея, Свято-Воскресенський собор та інші.

Подібні проекти вдало втілені також і в інших містах України, до яких нині долучаються і Суми. Головна мета проекту - промоція туристичного, культурного потенціалу міста, адже обласному центру є чим пишатись. Така екскурсія як визітвка Сум дозволить захопитися містом та завітати до нас у гості, аби прогулятися його вулицями не лише у віртуальній реальності. Планується, що вже у липні усі охочі зможуть переглянути «3D-екскурсію містом Суми» на офіційному сайті Сумської міської ради.

Нагадаємо, що на реалізацію проекту передбачено 50 тис. грн. у рамках громадського бюджету. Ознайомитися з ним більш детально можна на Інформаційному порталі Сумської міської ради у розділі «Партиципаторний бюджет/Проекти-переможці».

Усього сумчани визначили 17 проектів, які цьогоріч будуть реалізовані міською владою. На це передбачили 5 млн. грн.