002.jpg

Ансамбль скрипалів «Фантазія» дитячої музичної школи № 3 посів ІІІ місце у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячих ансамблів та оркестрів струнно-смичкових інструментів «Зіграємо разом: Україна», що був приурочений до Дня захисту дітей.

Сумчан підготували викладач Світлана РИБАЛЬЧЕНКО та концертмейстер Наталія МОРЕВА.

Загалом у фестивалі-конкурсі взяли участь 28 колективів, серед яких були ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), ансамблі скрипалів, камерні оркестри музичних шкіл, шкіл мистецтв та спеціалізованих музичних навчальних закладів із різних міст України.

Мета і завдання конкурсу: пропаганда скрипкового та віолончельного мистецтва, підвищення інтересу до струнно-смичкових інструментів, виявлення та підтримка обдарованих дітей, поглиблення творчих зв’язків між регіонами України, обмін творчими досягненнями й досвідом з питань музичної педагогіки та виконавства.

По завершенню заходу переможці отримали нагороди та відзнаки і відбулось спільне виконання усіма учасниками фестивалю-конкурсу музичного твору «Ода до радості» (фінал 9-ї Симфонії Людвиґа ван Бетховена) на Софійській площі.