006.jpg

До Сум почали з’їжджатись учасники ХVІ Міжнародного фестивалю духової музики «Сурми України», який відбудеться 27 та 28 червня.

Як повідомила начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, у неділю, 26 червня, прибули учасники військово-історичного оркестру Улудаг Мехтер (м. Бурса, Туреччина), а сьогодні впродовж дня приїде решта учасників.

Фестиваль традиційно відбувається під патронатом міської влади. Керівництво міста та причетні до організації фестивалю доклали максимум зусиль, аби він видався так само видовищним, як і попередні, і запам’ятався сумчанам та гостям міста.

З причини нагальних від’їздів більшості учасників колективу, у фестивалі не зможе взяти участь оркестр духових інструментів клубу первинної профспілкової організації АТ «Сумський завод «Насосенергомаш». Решта заявлених раніше учасників будуть. Приїдуть зі спеціально підготовленими до фестивалю програмами.

Вперше учасників можна буде побачити у вівторок, 27 червня, о 18:00 на Театральній площі, де відбудеться урочисте відкриття фестивалю. У середу, 28 червня, о 10:00 оркестри візьмуть участь в урочистостях із нагоди Дня Конституції, а потому пройдуться марш-парадом вул. Соборною. Згодом заграють по місту, а о 19:00 зберуться на стадіоні «Ювілейний» на гала-концерт.