003.jpg

Підведені підсумки міжнародного дитячо-молодіжного фестивалю мистецтв «Кубок України з художньої творчості – Асамблея мистецтв». У конкурсі декоративно-прикладного мистецтва на тему «Ми - є…» перемогу виборола юна сумчанка.

Конкурс проходив у очній та заочній формі, у семи номінаціях: розписи площинних та об'ємних об'єктів, створення площинних та об'ємних об'єктів, ляльки та іграшки, прикраси та аксесуари, мозаїки (вітражі, інкрустації), флористика (природні матеріали), дизайн костюму (ескізи та готові вироби)

Аудиторія учасників поділялася на чотири вікові групи:

Діти - молодша (до 8 років)

Діти - старша (від 9 до 12 років)

Юніор - молодша (від 13 до 16 років)

Юніор - старша (від 17 до 22 років включно)

Учениця Сумської дитячої художньої школи ім. М.Г. Лисенка Марія МІРОШНИК (керівник – Олексій КУЗЬМЕНКО) виборола перемогу віковій категорії "діти-старша".

Вона удостоєна найвищої відзнаки за роботу в номінації «Розпис площини та об'ємних об'єктів». Марія отримала диплом та медаль за І місце.

Крім того юна переможниця та її робота будуть оприлюднені в Міжнародному каталозі «Нові обличчя в Мистецтві» (New Faces in Arts).

Нагадаємо, у Всеукраїнському дитячо-молодіжному фестивалі мистецтв «Кубок України з художньої творчості – Асамблея мистецтв» беруть участь юні художники, скульптори, фотографи, дизайнери і літератори – вихованці дошкільних і середніх загальноосвітніх закладів, школярі і учні студій, гуртків, центрів позашкільної роботи, а також творчі об'єднання дітей і підлітків та дитячо-юнацькі художні школи.

У рамках фестивалю відбуваються конкурси, майстер-класи та презентації, обмін досвідом викладачів мистецьких студій та шкіл, виставки арт-об'єктів учасників.

Організаторами фестивалю та конкурсу виступили Центральний будинок художника і Національна спілка художників України.

1453305271 charvniy pvnik