005.jpg

У передчутті новорічних свят завжди очікуєш на чарівні перевтілення, можливість відволіктися від буденності та отримати хоч невеличку частку людського тепла та світлих емоцій. Тим більше, коли дарує їх друге життя сонячних квітів, подароване усім нам майстерністю рук та тепла людського серця…

Напередодні дня святого Миколая у Сумській міській галереї зібралися поціновувачі мистецтва флористики. А все тому, що саме тут відкрилася виставка «Из родника природы» від сумських флористів Лариси ШАКЛЕЇНОЇ, Лідії ПЕРЕДРІЙ та Людмили ЧУГАЙ.

Флористика – це новий вид образотворчого мистецтва, де використовується багата та безмежна палітра природного матеріалу. Виник відносно нещодавно, але вже набув популярності та своїх шанувальників.

Особливий інтерес флористика викликає тим, що з нехитрого матеріалу можна створювати прекрасні роботи, які готові дарувати своє сонячне тепло дуже довго. Майстрині запевняють, що ньому можна навчитися кожному: від малого – до великого!

І кожен, хто долучається до цього, не шкодує, бо саме через цю художню працю людина вчиться по новому бачити красу навколишнього світу.

Жінки дякують тим, хто відвідав або відвідає цю виставку, зокрема Лідія Передрій говорить: «Я дуже рада, що ви прийшли. Це дає колосальну енергію, енергію творити далі», Людмила Чугай переконує: «Кожен може оволодіти цією технікою. Потрібно тільки захотіти». А Лариса Шаклеїна радіє з того, що її колеги, а у минулому – учні, творять.

Тож, запрошуємо вас відвідати цю виставку. Триватиме вона до 10 січня.