Надрукувати
Перегляди: 1778

На два дні – 18 та 19 грудня до нашого міста з’їдуться кращі юні піаністи Сумщини. Свої таланти та майстерність вони демонструватимуть у рамках традиційного, вже восьмого за ліком, обласного відкритого конкурсу ім. М.Л. Танфелевої.

Мистецьке змагання, як і завжди, проходить у двох вікових категоріях - молодішій (від 9 до 12 років) і старшій (від 13 до 16 років).

Попри це, вимоги до конкурсної програми однакові. Кожен виконавець має продемонструвати володіння поліфонічним мисленням в інвенціях Іоганна Себастьяна Баха, розуміння мови романтиків у творах Фредерика Шопена та відчуття національного колориту у характерній п’єсі українського автора.

Відкриття конкурсу відбудеться у Сумській обласній філармонії 18 грудня об 11.00. А власне конкурсні прослуховування - у залі ДМШ №4.

І невипадково, адже саме у цій музичній дитячій школі ось уже з 2001 року організовують таке мистецьке свято, вшановуючи пам'ять видатного викладача – Мінни Львовни Танфелевої. Талановита піаністка виховала понад десяток відомих у сучасному музичному світі імен.

Восьмий відкритий обласний відкритий конкурс юних піаністів співпав ще з однією датою – 40-річчям дитячої музичної школи №4. Тож завтра у філармонії очікують і на ветеранів-викладачів закладу, і на його випускників, та почесних гостей.

Підіб’ють підсумки виступів юних виконавців у День Святого Миколая – 19 грудня.

Нагадаємо, що конкурс проходить раз на два роки. З положенням про конкурс можна ознайомитися на Муніципальному інформаційному порталі.