0012.jpg

Казкові таємниці нашого краю потроху відкриваються: родинний краєзнавчий марафон «Загадкова і невідома Сумщина» стартував минулого тижня. «Першопрохідцями» відправилися у мандри загадковими стежками рідного краю, як і годиться, представники Сумського клубу мандрівників.

Більше години нон-стоп у доброзичливих інтелектуальних баталіях змагались майже півсотні сумчан.

Краєзнавча гра об'єднала три покоління: найстаршому учаснику гри - за 70, наймолодшим - 12.

Присутні із захопленням шукали відповіді на запитання лото, змагалися у повноті та оперативності відповідей, підтримували один одного.

Отримавши щирі слова подяки, організатори продовжують заохочувати сумчан до корисного та цікавого родинного дозвілля.

Наступна гра відбудеться у вівторок 1 грудня о 17.30 у Агенція промоції «Суми». Тож запрошуються команди-родини: дорослі з дітьми!

Нагадаємо, що поява родинної гри «Загадкова та невідома Сумщина» - перший етап Проекту соціальної дії «Сумщина: загадкова та невідома»: краєзнавчий марафон», який реалізується СММГО «Фундація регіональних ініціатив» в рамках програми «Active Citizens» за підтримки Британської Ради. Родинна гра створена разом з партнером проекту «ЦРТСМ «Триторія».

Це унікальний інформаційний краєзнавчий матеріал, який розширить можливості дітей у опануванні знань, родин – у налагодженні ефективного виховання; сумської громади – спроможності для конструктивної взаємодії.

Краєзнавство є дійовим засобом патріотичного виховання, а ігрова діяльність – можливістю створити умови для взаємодії різних груп. Символи нашого краю, як складової великої країни, ілюструватимуть принцип єдності у різноманітті, а сам формат настільної гри в добу панування цифрових технологій дає можливість не лише відчути живі емоції спілкування, але й у доступній формі отримати чимало нової інформації та розвивати навички суспільної взаємодії.

Гра-лото допоможе більше дізнатися про видатних людей та краєзнавчі об’єкти Сумської області та Сум, розвинути мовленнєві навички, інтелект, увагу, логічне мислення, зорове сприйняття і фотографічну пам’ять.

Контексти гри:

  • дидактичний: пізнаємо, передаємо знання про «перлини Сумщини» (історичні, архітектурні, духовні, мистецькі, природні);
  • етно-ментальний: ідентифікуємо себе і родину як складову єдиної громади Сумської області й України;
  • психолого-етичний: формуємо цінностні критерії для збереження і популяризації краси культурно-мистецького надбання Сумщини, яке формувалося протягом багатьох століть;
  • комунікаційний: потреба у змістовному спілкуванню між старшим і молодшим поколінням, родичами, сусідами, земляками, які є складовою місцевої громади. В змісті гри представлені об’єкти і персоналії з усіх районів Сумської області.

Джерельну базу для створення краєзнавчої родинної гри склали історичні, архітектурні, духовні, мистецькі, природні, економічні об’єкти міста та області, які є національним надбанням українського народу.

Сумщина і Суми пишаються своїми земляками: державними діячами, військовими, митцями, вченими, науковцями, спортсменами. Вони уособлюють «перлини нашого краю», і про них «говорять» зображеннями, запитаннями і коментарями в грі.

Зіграти в краєзнавчу гру можна буде на розважальних майданчиках, у мистецьких, освітніх установах Сум.

Домовитися про участь можна за тел. 066 424 47 68 (керівник проекту Наталія ЛЕБЕДЬ)