002.jpg

Шановні сумчани, працівники культури та майстри народного мистецтва!

Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята! На моє переконання, це свято стосується кожного з нас, адже всі ми - носії культури, традицій, звичаїв, мови країни, в якій ми живемо. Споконвіку пісня і танок, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті.

Сьогодні галузь культури міста офіційно представлена 25 закладами - 5 шкіл естетичного виховання дітей, 18 філій централізованої бібліотечної системи та два клуби у с. Піщаному. Але культурний простір Сум неможливо уявити без Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Дмитра Бортнянського – справжньої кузні талантів та майбутніх фахівців для всієї України, без Палаців культури «Хімік» та СНВО, де розвиваються художня самодіяльність та працюють чудові аматорські колективи. Заслуговує на повагу та визнання і робота Клубу АТ «Насосенергомаш».

А скільки в нашому місті творчих спілок, студій, об’єднань небайдужих, неспокійних яскравих обдарованих людей!

Справжніми центрами культурного життя міста є наші театри, музеї, бібліотеки, галереї та філармонія, де працюють справжні фахівці своєї справи.

Мистецька палітра Сум є яскравою та самобутньою завдяки численним арт-проектами, фестивалями, конкурсами, акціями, перфомансами, виставкам, концертам.

Дорогі наші музиканти, композитори, виконавці, режисери, методисти, майстри, бібліотекарі, фінансисти, звукорежисери і всі представники цієї неординарної прекрасної професії, Ваш творчий внесок у розвиток національної культури, щоденна подвижницька праця на ниві української культури заслуговує на слова щирої вдячності!

Я, дякую всім вам за високе служіння мистецтву, невтомний творчий пошук, самовідданість і любов до своєї професії, за те що своєю щоденною творчою працею ви славите наше місто Суми, підносите його імідж у світовому культурному просторі.

Підкреслю, що міська влада докладає усіх зусиль, аби допомагати у вирішенні проблемних питань галузі. Це і ремонти приміщень, і закупівля матеріалів та обладнання, і сприяння у проведенні конкурсів та фестивалів, участі сумських виконавців та артистів у всеукраїнських і міжнародних творчих змаганнях та багато іншого. І таку підтримку ми лише будемо примножувати!

Щиро бажаю вам міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя, натхнення та наснаги, творчих та життєвих перемог!

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО