002.jpg

Такою є тема вже шостого конкурсу художнього репортажу імені Майка Йогансена «Самовидець».

До участі запрошують сумських журналістів, літераторів, блогерів, митців та усіх охочих.

«Покоління вільних. Хто вони? Які? Чим живуть? Як вони бачать минуле, осмислюють теперішнє, а головне – як творять майбутнє? Хто ці люди, що розставляють для всіх нас «дороговкази»? Які явища, процеси, події наближають майбутнє і нас до нього? Культура, наука, нові технології, суспільство, подорожі... Тут є місце всьому. Історії успіху й історії спроб і помилок. Герої, які роблять щось надзвичайне і глобальне, і герої, які не творять нічого важливого в масштабах світу та історії, але чий маленький світ і його можливості розгледить талановитий автор. Тож шукайте неочевидні сюжети, розповідайте небанальні історії, знайомте нас із дивовижними героями. Ми чекаємо на нові імена в художньому репортажі!», - звертаються до майбутніх авторів організатори.

До розгляду приймаються раніше неопубліковані художні репортажі українською мовою. Дедлайн подачі репортажів - 25 січня 2018 р.

Вимоги:

  • Автор повинен спиратися на власний досвід
  • Автор має добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тематику, прагнути об’єктивності
  • Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями обраної теми
  • Оповідь повинна бути не сухою газетною, а саме художньою
  • Розмір репортажу до 40 000 знаків.

Тексти необхідно надіслати на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Призовий фонд: І місце – 10 тис. грн., ІІ місце – 7 тис. грн., ІІІ місце – 5 тис. гривень.

Десять найкращих репортажів увійдуть в альманах «Veni, Vidi, Scripsi», а лауреат конкурсу отримає право видати свою книгу репортажів у «Темпорі».

Детальніше