001.jpg

У середу, 23 травня, на сесії міської ради депутатський корпус прийняв рішення про виділення з міської скарбниці 5,6 млн грн. на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти.

Ці кошти враховують підвищення на 10% оплати праці педагогічним працівникам згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 22 від 11 січня 2018 року «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників».

Тож у міському бюджет передбачили кошти за рахунок спрямування вільного залишку – 3, 5 млн грн. та перерозподілу залишків коштів, передбачених на харчування в межах бюджетних призначень галузі освіти, – 2,1 млн гривень.

Як зазначають у департаменті фінансів, економіки та інвестицій, це цифра з розрахунку обсягу забезпечення оплатою праці педагогічних працівників на січень–серпень поточного року.

«Дефіцит державної освітньої субвенції є великим, але освітяни не можуть залишатися без заробітної плати, ми повинні піклуватися нашими фахівцями, тому зараз виділяємо кошти з міського бюджету та скеровуємо їх на зарплатню нашим педагогам», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.