005.jpg

За ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА сьогодні на засіданні виконавчого комітету заслухали інформацію щодо стану справ на ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання».

Особливу увагу члени міський голова та члени виконавчого комітету звернули на заборгованість із заробітної плати та сплати земельного податку та орендної плати.

За словами заступника генерального директора по персоналу ПАТ «Сумське НВО» Сергія ПІДКУЙКА, основною причиною загальної заборгованості є переорієнтація ринків збуту продукції та взаємовідносини між акціонерами підприємства.

Представник підприємства поінформував про перспективи замовлень у країнах Середньої Азії та Ірану. Детально зупинився на вітчизняних контрактах підприємства. Сергій Підкуйко зазначив, що є бачення перспективи – укладання трьох серйозних контрактів з Іраном, великі надії на узбецьких партнерів, співробітництво з ПАТ «Укртрансгаз» та інше. Разом з тим, на стабільний та великий портфель замовлень машинобудівникам розраховувати важко. До того ж, за виконані замовлення українські замовники не поспішають розраховуватися вчасно та у повному обсязі.

Міський голова Олександр Лисенко, звертаючись до керівництва підприємства, зауважив, пріоритетне завдання – вирішити питання виплати заборгованої заробітної плати містянам та наголосив на всебічній підтримці у цьому з боку міської влади. Він також запропонував розглянути можливості реструктуризації заборгованості підприємства перед міським бюджетом з плати за землю.

Відтак очільник міста доручив департаменту забезпечення ресурсних платежів активно долучитися до організації спільної зустрічі керівництва міста та підприємства, представників податкової служби та усіх інших зацікавлених сторін. Міський голова закликав спільно знаходити шляхи розв’язання проблемних питань, використовуючи усі важелі впливу з боку міської влади.

«Це болюче питання, треба порушувати його і спільно вирішувати, адже ми не можемо накопичувати заборгованість і не реагувати. Треба спільно робити все від нас залежне, аби поступово зменшити заборгованість із заробітної плати та інших виплат»,– зазначив керманич міста.