001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії розібратись у ситуації, що склалася з вирубкою дерев в районі Баранівки.

На початку щопонеділкової апаратної наради міський голова повідомив, що до нього звернулися жителі району Баранівка щодо ситуації, яка склалася з вирубкою дерев в їхньому мікрорайоні.

Мова йде про ураження сосен верхівковим короїдом та рішення керівництва ДП «Сумське лісове господарство» повної вирубки сосняку.

«Так, в районі Баранівки є дерева, що уражені короїдом, але вирубувати всі дерева – це не вихід. Впевнений, що є й інші шляхи, адже є спеціальні засоби, яким обробляють дерева, щоб короїд їх не знищив», – зауважив керманич міста.

Тож Олександр Лисенко дав доручення відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії звернутися до спеціалістів лісгоспу, екологів й інших профільних організацій опрацювати дане питання, аби зберегти лісові насадження у даній місцевості.

Крім того він доручив приєднатися до вирішення даного питання свого заступника Віру МОТРЕЧКО. «Ви як обласний депутат, та як мешканка цього мікрорайону, не можете бути осторонь, а повинні долучитися до вирішення цієї проблеми», – зазначив, звертаючись до Віри Мотречко, очільник обласного центру.

Окремо міський голова наголосив, що керівництво ДП «Сумське лісове господарство» має відкрито перед громадою обгрунтувано розповіло чому саме вони прийняли рішення вжити таких заходів до вражених дерев.