007.jpg

На черговій сесії 20 червня депутати міської ради ухвалили звернення до Президента України, Міністра закордонних справ України щодо звільнення Олега СЕНЦОВА та інших громадян України, засуджених у Росії за сфабрикованими кримінальними справами.

У своєму зверненні сумські обранці насамперед приєднуються до акції з вимогою звільнити Олега Сенцова #FreeSentsov і закликають будь-якими методами продовжувати боротьбу та посилювати заходи заради звільнення українського режисера з полону.

«Про тотальну несправедливість потрібно кричати з усіх можливих сторін, адже лише об’єднані зусилля можуть мати ефект чи бути дієвою підтримкою Олега. Власне вихід на волю Сенцова дав би надію й іншим десяткам заручників Росії, а успішне завершення цієї резонансної та важливої справи посилило б віру українців у силу нашої держави та її здатності захищати своїх громадян», – наголошують депутати.

З метою захисту конституційних прав громадян України сумські депутати просять вище керівництво держави посилити активність у всіх можливих напрямках та на всіх рівнях для звільнення Олега Сенцова та інших громадян України, засуджених в Росії за сфабрикованими кримінальними справами з порушенням усіх норм міжнародного права.

Зокрема, вони вимагають ініціювати звернення до лідерів країн Великої Сімки, міжнародних інституцій з проханням провести обговорення питання українських політв’язнів в Росії під час найближчих офіційних заходів за участі представників РФ; розмістити на постійній основі інформацію про українських політв’язнів на офіційних ресурсах органів влади, посольств та представництв України; поширювати інформацію про українських політв’язнів на всіх офіційних зустрічах представників української влади з офіційними делегаціями інших країн; ініціювати звернення у Міжнародний суд з прав людини та Європейський суд з прав людини.