0012.jpg

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО надав роз’яснення представникам ЗМІ щодо врегулювання ситуації з розміщенням тимчасових споруд на території міста суб’єктами господарювання.

Як повідомив перший заступник міського голови, у середу, 21 червня, під час сесії міської ради депутати ухвалено рішення про «Про врегулювання ситуації з розміщенням тимчасових споруд на території міста Суми за дозвільними документами, виданими на підставі раніше чинних нормативних актів». Виникла така правова колізія, коли підприємці, які рішенням міської ради від 30 листопада 2016 року отримали дозволи, що стосувалися сервітутів на розміщення малих архітектурних форм, літніх майданчиків, зон відпочинку.

«Суб’єкти господарювання отримали відповідне рішення сесії міської ради про розміщення. Пройшли одну-дві сесії, залишилося затвердити ці рішення. Але виходить так, що ще у 2016 році прийняті Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста і за цим Правилами не можна було встановлювати МАФи», – розповів Володимир Войтенко.

За його словами, наразі прийнято рішення, щоб ті суб’єкти господарювання, які отримали дозвільні документи відповідно до нормативних актів, встановлених раніше – вони зараз формуються в окремий список, сесія міської ради має затвердити їх, і вони зможуть працювати.

«Питання, що хвилювало і міського голову і мене особисто, це врегулювати ситуацію, аби забезпечити реалізацію прав суб’єктів господарювання. Це приблизно 75 підприємців і 100 земельних ділянок, які відводяться під їхню діяльність. Це робота літніх майданчиків, зон відпочинку та кіосків, які надають побутові послуги, – зазначив посадовець. – Наразі всі аспекти враховані, ситуація врегульована».