001.jpg

У Сумах з міського бюджету на харчування дітей у закладах освіти міста у поточному році виділили 34,5 млн гривень.

У відповідності до Бюджетного кодексу органи місцевого самоврядування зобов'язані забезпечити безкоштовне харчування дітей пільгових категорій, які визначені в законі «Про освіту». Разом із тим у Сумах коштом міського бюджету продовжують харчувати й школярів молодшої ланки.

У закладах загальної середньої освіти організовано сніданок на суму 8 грн. для учнів 1-4 класів (без пільгових категорій), сніданок або обід на суму 14 грн. для учнів 1-11 класів пільгових категорій (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, учнів з особливими потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, дітей з інвалідністю, дітей, батьки яких безпосередньо беруть, брали участь у проведенні антитерористичної операції або загинули під час проведення АТО, дітей, батьки яких є учасниками бойових дій на території інших держав, дітей, батьки яких загинули під час Революції Гідності).

Загалом гарячим харчуванням охоплені 12430 школярів 1-4 класів, 156 учнів з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (100%), 597 учнів з малозабезпечених сімей (100%), 65 учнів з особливими потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах (100%), 265 дітей з інвалідністю (100%), 1220 учнів, батьки яких безпосередньо беруть, брали участь у проведенні антитерористичної операції або загинули під час проведення АТО (100%), 27 дітей, батьки яких є учасниками бойових дій на території інших держав (100%), одна дитина, батько якої загинув під час Революції Гідності (100%).

У 2018 році з міського бюджету на харчування дітей у закладах освіти міста виділили 34,5 млн гривень.

Також цьогоріч до штатних розписів закладів освіти ввели три ставки сестри медичної з дієтичного харчування. Такі з’явились у школах із найбільшою кількістю учнів.