006.jpg

Суми з результатом 9,75 з 20 балів посіли десяту сходинку у рейтингу прозорості інвестиційного сектору сотні найбільших міст України.

Це результат дослідження, яке вперше було виконане Українським представництвом міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в рамках програми Transparent cities.

Дослідники брали собі за мету виміряти прозорість інвестиційного сектору – тобто наскільки місто інформує потенційних інвесторів про те, що в місто варто інвестувати, наскільки відкритими є правила гри для інвесторів та підприємців, які наявні умови для зручності для них створювати бізнес.

Над розробкою методології дослідження спільно з експертами TIU працювали іноземні інвестори, представники українських підприємств, бізнес-асоціацій, громадських об’єднань та органів влади. Всього було сформовано 17 індикаторів, які допоможуть відобразити реальну прозорість міста в інвестиційній сфері.

У містах було перевірено наявність антикорупційних програм, існуючу та опубліковану політику щодо конфлікту інтересів у міських радах, проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інструментів та можливостей у інвестиційному секторі та інше.

Результати такого дослідження допоможуть полегшити процес інвестування та створення нового бізнесу на місцевому рівні.

У першій трійці міст - Івано-Франківськ, Київ та Вінниця.

Результати вимірювання прозорості інвестиційної сфери стануть частиною великого дослідження щодо Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України.