001.jpg

Проекти громадського бюджету мають бути реалізовані у відповідні терміни та з належною якістю.

На це звернув увагу головних розпорядників бюджетних коштів міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради.

Про стан реалізації ініціатив сумчан доповідали начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, заступник начальника відділу культури та туризму Людмила ПЄХОВА та директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО.

За словами Віталія Шилова, днями проведено об’їзд усіх восьми об’єктів, де втілюються у життя проекти бюджету участі. Він запевнив, що роботи виконуються відповідно до плану. Передбачається, що на усіх буде завершено підготовку до встановлення обладнання для дитячих та спортивних майданчиків до середини жовтня. «Роботи йдуть планово, як і передбачали, завершимо до 15 жовтня, - повідомив керівник. – Виключення – проект на пр. Лушпи, 39 (спортивний майданчик з тренажерами та комплексом «Воркаут»), адже необхідно узгодити його з облаштуванням тут євродвору».

На вимогу міського голови, Віталій Шилов озвучив дати завершення робіт по кожній локації: кінець вересня – перша половина жовтня. Олександр Лисенко зауважив, що після 15 жовтня проведе об’їзд усіх адрес, де реалізуються проекти управлінням, яке очолює Віталій Шилов. «Поїдемо та подивимося, яким чином ви зробили, поспілкуємося з людьми, - повідомив міський голова. – І наголошую на якості виконаних робіт, наприклад, огородження майданчиків. Бо маємо скарги від мешканців, що воно не витримує удари м’ячів».

Також необхідно опікуватися і благоустроєм прилеглої до майданчиків територій, вчасно передавати їх на баланс. Віталій Шилов зауважив, що обслуговуючі організації мають більш ефективно утримувати нові об’єкти інфраструктури, закладати відповідне фінансування. Щодо скарг, то за зверненням управління підрядна організація виконає заміну пошкоджених конструкцій.

Людмила Пєхова розповіла, що цими вихідними відбувся фестиваль «Старими вулицями Нового міста» у рамках проекту громадського бюджету. Не зважаючи на прохолодну погоду, захід відбувся – на сумчан чекала насичена програма історичного фестивалю з відповідними локаціями, фотозонами, екскурсіями, розважальними заходами.

Олександр Лисенко зауважив, що був приємно вражений активністю сумчан та їх бажанням дізнатися про історію свого міста, згадуючи велику кількість охочих стати учасниками екскурсій та заходів фестивалю.

За словами Людмили Пєхової, тривають ремонтні роботи у Першій сумській медіатеці. Вже закуплено обладнання та комп’ютерна техніка, меблі.

Ще один проект – «Містечко зимових розваг» - буде реалізований у грудні відповідно до погодних умов. Підготовка до його проведення триває за планом.

Останнім звітував директор департаменту інфраструктури міста Григорій Яременко. За його словами, «Сквер випускників» на Добровільній планують завершити до 15 листопада, по проекту №58 «#СкверРозвагТаВідпочинку» - роботи триватимуть до 20 листопада. У роботі і проект «Міні-скейтпарк на Роменській».

Ще одна ініціатива – «Новий «Євросмітник» по вулиці Харківській» - у зв’язку з коригуванням проекту автором, проектно-кошторисна експертиза завершена лише днями. Тому термін здачі об’єкта – 30 листопада.

Але такі строки не влаштували міського голову, який акцентував увагу на несприятливих погодних умовах для проведення бетонування та асфальтування. Тож доручив керівнику оптимізувати проведення робіт, аби вони були виконані належної якості.

Нагадаємо, що у 2018 році міська влада реалізує 18 проектів-переможців сумчан. Чотири з них вже втілені у життя.