007.jpg

Виконавчий комітет ухвалив рішення, за яким послугу з опалення закладам соціально-гуманітарної сфери на території обслуговування Дирекції «Котельня Північного промвузла» з 22 жовтня тимчасово надаватиме ТОВ «Сумитеплоенерго».

На початку розгляду даного проекту рішення міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що у зв’язку з відсутністю у ПАТ «Сумське НВО» договорів на газопостачання для Дирекції «Котельня Північного промвузла», що викликана заборгованістю підприємства за спожитий комерційний газ, надання послуг з теплопостачання підприємством стає неможливим.

Крім того очільник обласного центру зазначив, що з понеділка погодні умови зміняться, очікується середньодобова температура 8 С0, тому проблему із підключенням опалення потрібно вирішувати негайно, необхідно забезпечити подачу теплоносія, особливо до закладів соціально-гуманітарної сфери – лікарень, шкіл та дитячих садочків.

«Ми маємо зробити так, аби з понеділка, 22 жовтня, розпочати опалювальний сезон у місті. Щоб вийти із ситуації, що склалася, були підготовлені певні варіанти, зокрема, аби ТОВ «Сумитеплоенерго» здійснило теплопостачання до всіх закладів соціально-гуманітарної сфери міста, тож прошу висловлюватися та спільно знайти шляхи вирішення даної проблеми», – додав Олександр Лисенко.

За словами директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Дмитра ВАСЮНІНА, підприємство технічно готово постачати теплову енергію до споживачів в частині бюджетної сфери, однак це спричинить 1,6 млн грн. додаткових витрат, якщо КППВ проведе підготовчу роботу – сума додаткових витрат складе 1,2 млн грн. Тому подача тепла може бути тільки при наявності гарантій міста.

З огляду на це Олександр Лисенко констатував, що міська влада готова виступити гарантійною стороною щодо розрахунків.

Тож з урахуванням всіх обговорень, члени виконавчого комітету ухвалили рішення «Про початок та закінчення опалювального періоду 2018-2019 років у місті Суми», включивши наступні пропозиції: тимчасово, до вирішення питання з постачанням газу для ПАТ «Сумське НВО», послугу з опалення для об’єктів бюджетної сфери на території обслуговування ПАТ «Сумське НВО» з 22 жовтня надавати ТОВ «Сумитеплоенерго»; керівництво ПАТ «Сумське НВО» зобов’язати до 21 жовтня здійснити заповнення системи хімічно-очищеною водою для подальшої подачі теплоносія ТОВ «Сумитеплоенерго», а також до 21 жовтня вирішити питання укладання трьохсторонньої угоди за участю виконавчого комітету міської ради, ПАТ «Сумське НВО», ТОВ «Сумитеплоенерго» щодо взаєморозрахунків з ТОВ «Сумитеплоенерго» за вказаний період, тобто тимчасово до вирішення питань починаючи з 22 жовтня; керівництву ТОВ «Сумитеплоенерго» укласти угоди щодо надання послуги з централізованого опалення з підприємствами, установами, закладами та організаціями бюджетної сфери, що розміщені на території обслуговування ПАТ «Сумське НВО»; заступнику міського голови Олександру ЖУРБІ особисто надати сприяння керівництву НВО у вирішенні організаційних питань заключення договорів цього підприємства з НАК «Нафтогаз Україна».

Крім того, департаменту забезпечення ресурсних платежів спільно з ТОВ «Сумитеплоенерго» доручено опрацювати питання на перспективу збільшення технічних потужностей ТОВ «Сумитеплоенерго» з урахуванням договірних відносин, а департаменту інфраструктури міста – направити дане рішення для відповідного реагування до Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництву та житлово-комунального господарства України, обласної державної адміністрації, Прокуратури Сумської області, Управління СБУ в Сумській області.

Організацію виконання прийнятого рішення покладено на профільного заступника Олександра Журбу.

Окремо, міський голова Олександр Лисенко повідомив, що у понеділок відбудеться ще одне засідання виконавчого комітету, на якому вирішуватимуть як діяти, щоб і житловий фонд на території обслуговування КППВ був із опаленням.