Надрукувати
Перегляди: 2028

Депутати міської ради погодили рішення про придбання у власність територіальної громади міста ряду нежитлових приміщень машинобудівного об'єднання, аби підприємство могло розрахуватись отриманими коштами за газ, і КППВ розпочати опалювальний сезон.

Йдеться про ті, що розташовані по вул. Холодногірська, 35, (Станція «Юний технік» на 300 місць (13040000 грн.), блок автоконструювання з гаражем (1787000 грн.), кардодром і аквадром Станції «Юний технік» (80000 гривень). Згідно з ухваленим рішенням, департаменту забезпечення ресурсних платежів доручено укласти договір купівлі-продажу даних приміщень на умовах відстрочення оплати до 28 лютого 2019 року.

Як зауважив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, кошти на придбання даних об’єктів закладатимуть у бюджеті наступного року, у поточному зроблять перший платіж. Очільник міста наголосив на тому, що до продавця висувають жорсткі умови – отримані від міста кошти мають піти виключно на погашення заборгованості Дирекції «Котельня Північного промвузла» за спожитий газ.

«На мою думку, наразі це єдина можливість допомогти підприємству, бо тиждень тому вони повідомили, що коштів у них немає. Керівництво заводу шукає можливості розрахуватись за спожитий газ, але ми не можемо чекати, питання початку опалювального сезону необхідно вирішувати негайно. Бо сумчани не повинні замерзати», – зазначив очільник Сум.

Ціну, яку підприємство запросило за приміщення – 4 тис. грн./м² керманич міста назвав прийнятною, зауваживши, що будівництво обійшлося б дорожче. Щодо подальшого використання приміщень, то їх передадуть в оперативне управління управлінню освіти і науки, керівництво якого підтвердило міському голові, що потребує даних площ.