002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради поінформував про заходи, яких керівництво міста вживає задля вирішення питання забезпечення теплом споживачів Дирекції «Котельня Північного промвузла».

«Зараз пишуть, що до мене зверталась СБУ. Так, дійсно зверталась і ми реагували належним чином. Тому ситуація складна, але не патова. Ми надали свої пропозиції газотрейдеру та ПАТ «Сумське НВО», адже знали, що Дирекція «Котельня Північного промвузла» має проблеми з газом. Ми зробили все, аби житловий фонд міста був готовий до опалювального сезону, але забезпечення поставок газу здійснюють органи державної влади. Та як би ми мали кран, то увімкнули б його вчасно», – сказав Олександр Лисенко.

Наразі, повідомив керманич міста, чекають відповіді від газотрейдера. Як тільки вона надійде, члени робочої групи, до якої входять керівництво міста, обох теплопостачальних організацій міста та правового управління, поїдуть до столиці вести перемовини.

Принагідно очільник Сум підкреслив, що місто, на жаль, не може напряму розрахуватись з газотрейдерами за комерційний газ.