007.jpg

Виконавчий комітет сьогодні ухвалив рішення «Про проведення приписки громадян України 2002 року народження до призовної дільниці Сумського міського військового комісаріату протягом січня-березня 2019 року».

У документі йдеться про створення, склад та роботу міської комісії з питань приписки громадян та лікарської комісії для проведення медичного огляду, заходи з організації проведення приписки громадян, проведення оповіщення та вручення повісток громадян, а також графіки явки громадян до призовної дільниці Сумського МВК.

З метою якісного забезпечення проведення приписки громадян України 2002 року народження до призовної дільниці міського військкомату, міська та лікарська комісії розпочнуть свою роботу 14 січня й працюватимуть по 31 березня 2019 року.

Разом з тим, даним рішенням виконкому керівникам навчальних закладів доручено організувати підготовку необхідних документів для оформлення особових справ допризовників, забезпечити вручення повісток про виклик до Сумського МВК та стовідсоткову явку допризовників на міську комісію.

Також голова Піщанської сільської ради, керівники підприємств, що здійснюють обслуговування житлового фонду, домовласники (у тому числі гуртожитків, ОСББ) мають забезпечити вручення повісток про виклик до військового комісаріату.

Разом з тим, керівники підприємств, організацій, установ і навчальних закладів міста мають виділити технічних працівників для роботи на міській призовній дільниці Сумського МВК на період і з 14 січня по 31 березня 2019 року

Відділу охорони здоров’я доручено забезпечити прибуття медичних працівників до призовної дільниці Сумського міського військового комісаріату для проведення медичного огляду громадян України 2002 року народження, які підлягають приписці до призовної дільниці.

Управлінню освіти і науки належить забезпечити прибуття психологів навчальних закладів міста для роботи позаштатної групи професійно-психологічного відбору.

У свою чергу міському відділу поліції необхідно організувати розшук, затримання і доставку до військкомату осіб, які ухиляються від проведення приписки.