004.jpg

Стан реалізації проектів громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми розглядали на апаратній нараді при міському голові 8 січня.

До департаменту комунікацій та інформаційної політики, поінформувала його керівник Антоніна КОХАН, оновлена офіційна інформація про завершення реалізації ініціатив містян від головних розпорядників бюджетних коштів поки не надходила.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва і дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, із восьми закріплених за підрозділом ініціатив сумчан роботи виконані по семи. Облаштування інклюзивного майданчика у парку Кожедуба після розробки проектно-кошторисної документації потребувало збільшення фінансування до 1,5 млн грн. Але такий обсяг коштів не був отриманий, тому роботи виконані лише частково, реалізація проекту перенесена на 2019 рік.

Також він акцентував увагу, що підрядним організаціям надані зауваження щодо виконання проектів. Після усунення ними недоліків об’єкти будуть введені у експлуатацію.

Начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА поінформувала, що заплановані заходи щодо облаштування «Першої сумської медіатеки» виконані. На розробку проектно-кошторисної документації, ремонтні роботи та придбання обладнання витрачено передбачені проектом майже 1 млн грн. Разом з тим, зауважила керівник, інші приміщення бібліотеки-філії № 4, де облаштовували медіатеку, також потребують ремонту.

Вона також зазначила, що проект «Містечко зимових розваг» станом на кінець року виконаний частково. Наразі, облаштовано гірки та виконані інші роботи, а фестиваль крижаних скульптур через погодні умови не відбувся. З передбачених кошторисом на усі заходи проекту 193,9 тис. грн. використано лише 121,5 тис. гривень.

За інформацією в.о. директора департаменту інфраструктури міста Віктора ПАВЛЕНКА, усі чотири проекти, які перебували на реалізації, виконані стовідсотково.

Нагадаємо, що у 2018 році на реалізацію 18 проектів-переможців у рамках громадського бюджету було передбачено 9 млн гривень.