005.jpg

За 2018 рік до виконавчого комітету міської ради та його виконавчих органів надійшов 761 запит на отримання публічної інформації.

Про це повідомили у Департаменті комунікацій та інформаційної політики.

За результатами розгляду задоволено 681 запит. Згідно з чинним законодавством, 49 запитів надіслано належним розпорядникам інформації. Ще 10 на кінець року перебували на розгляді.

У зв’язку з несплатою витрат, пов’язаних з копіюванням документів, а також через недотримання вимог до запиту на інформацію, передбачених чинним законодавством, відмовлено запитувачам в отримані інформації по 21 запиту.

Як повідомили у секторі доступу до публічної інформації Департаменту комунікацій та інформаційної політики, у отриманих протягом 2018 року запитах порушувалося 983 питання різної тематики. Аналіз їх змісту свідчить про те, що найбільш актуальними залишаються питання житлово-комунального господарства – 262 запити, що становить 26,6% загальної кількості питань. Щодо діяльності органів місцевого самоврядування було подано 221 запит (22,5%). Запитувачі також цікавилися тематикою фінансової політики та розпорядження бюджетними коштами – 64 запити (6,5%), земельних відносин – 50 запитів (5%); транспорту і зв’язку – 37 запитів (3,7%); охорони здоров’я – 33 запити (3,3%); освіти – 32 запити (3,2%); соціального захисту – 28 запитів (2,8%); праці та заробітної плати – 24 запити (2,4%) та іншими.

Варто зазначити, що кількість запитів від фізичних осіб становить 432, що складає 56,8% від загальної кількості, від юридичних осіб – 224 (29,4%), від об’єднань громадян без статусу юридичної особи – 45 (5,9%).

Від Сумської обласної державної адміністрації та інших органів виконавчої влади Сумська міська рада та її структурні підрозділи отримали для розгляду як належні розпорядники інформації, 23 запити. Від журналістів та засобів масової інформації надійшло 37 запитів.

Нагадаємо, у 2018 році Сумська міська рада посіла перше місце в Україні по забезпеченню доступу до публічної інформації за результатами всеукраїнського моніторингу рівня забезпечення суб’єктами владних повноважень вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», проведеного Центром політичних студій та аналітики «Ейдос», у співпраці з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.