005.jpg

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ та керівники підпорядкованих йому структурних підрозділів прозвітували про свою діяльність минулоріч.

Разом із заступником міського голови про головні здобутки та результати своєї роботи розповіли під час брифінгу в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО та начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав КОНОНЕНКО.

На початку свого виступу заступник міського голови одразу зазначив, що минулий рік видався досить складним як для відділу охорони здоров’я, так і для відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи.

Серед моментів, які потребували максимальної концентрації уваги та сил, Максим Галицький назвав впровадження медичної реформи, а також формування, практично «з нуля», підрозділів територіальної оборони, проходження у місті періоду воєнного стану.

«Разом із тим хочу наголосити, що підпорядковані мені структурні підрозділи, продемонстрували успішні показники своєї роботи. Так, якщо ще в липні Міністерство охорони здоров’я критикувало наше місто за впровадження медичної реформи, то на сьогодні наша область посідає одне з перших місць з укладення договорів із лікарями. З них левова частка, а саме 76%, були укладені саме в обласному центрі», – сказав заступник міського голови.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко додала, що успішному впровадженню медичної реформи у Сумах сприяла злагоджена робота даного структурного підрозділу із міським головою Олександр ЛИСЕНКОМ, його профільним заступником Максимом Галицьким та депутатським корпусом. Завдяки цьому, попри незначну затримку на старті впровадження медичної реформи, нині Суми – серед лідерів.

Вона також розповіла, що основними здобутками галузі протягом минулого року стало створення двох Центрів первинної медико-санітарної допомоги, які були підключені до медичної інформаційної системи та в яких розпочали впровадження електронної реєстратури та електронної медичної картки.

Окрім того, з метою покращення матеріально-технічного забезпечення. для Центрів первинної медико-санітарної допомоги придбали 30 комп’ютерів, 146 ноутбуків, багатофункціональні пристрої, проклали до закладів локальні мережі та забезпечили доступ до мережі Інтернет. Придбавали минулоріч для лікувально-профілактичних закладів і медичне обладнання на загальну суму 24,3 млн грн., а вартість проведення капітальних ремонтів сягнула майже 11 млн гривень.

«Серед найбільших досягнень минулого року можна сміливо назвати придбання для клінічної лікарні № 1 ангіографа експертного класу. Завдяки цьому апарату, ціна якого 16,1 млн грн., сумчани мають можливість проходити діагностичні, лікувальні процедури на серці та головному мозку. Новопридбаний ангіограф минулоріч дозволив провести 59 коронарографій та встановити 47 стентів», – зауважила Олена Чумаченко.

За словами посадовці, відбулись організаційні зміни і в закладах охорони здоров’я II рівня. Зокрема, проведено масштабну реорганізацію відділень у клінічних лікарнях № 5, № 4, № 1. Як і в попередні роки, минулоріч у лікуваально-профілактичних закладах міста впроваджувались енергозберігаючі заходи, які профінансували з міського бюджету на понад 9 млн гривень. Загалом на галузь «Охорона здоров’я» з міського бюджету за звітний період спрямували 419 млн гривень.

Відзвітував під час брифінгу про роботу відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи і керівник цього структурного підрозділу Станіслав Кононенко. Він повідомив, що відділ всіляко сприяв діяльності правоохоронним органів та створював належні умови для служби особовому складу органів внутрішніх справ. Фахівці відділу брали участь в організації призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, а також їх мобілізації, підготовці молоді до служби в Збройних Силах України, проведені заходів з оборонної та мобілізаційної підготовки, взаємодіяли з Управлінням служби безпеки України в Сумській області, сприяли уповноваженим органам у боротьбі з корупцією.

Головними здобутками відділу Станіслав Кононенко назвав підписання Меморандуму про взаємодію між Сумським міський відділом ГУНП, Управлінням патрульної поліції Сумської області, Сумською міською радою та представниками громадських об’єднань, впровадженння підходу Community Policing у місті, як принципу взаємодії поліції, громади та влади на засадах партнерства, формування підрозділів територіальної оборони міста та проведення навчальних зборів військовозобов’язаних.