007.jpg

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО дав доручення начальнику правового управління Олегу ЧАЙЧЕНКУ підготувати повторні звернення до правоохоронних органів і народних депутатів від Сумщини щодо перереєстрації установ, підприємств, закладів обласної комунальної власності, які розташовані в Сумах.

Звертаючись до начальника правового управління під час щопонеділкової апаратної наради, Володимир Войтенко поцікавився тим, які наразі заходи вживаються, аби вирішити питання перереєстрації підприємств з міста до районів області.

На це Олег Чайченко повідомив, що кожна юридична особа має право змінити місце свого розташування, але у такому випадку зміна місця знаходження передбачає зміну місця фактичного здійснення діяльності або зміну місця знаходження органу управління.

«Але у всіх випадках, коли перереєстровували комунальні підприємства Сумської облради з обласного центру до районів області, всі вони залишили місце знаходження у Сумах, так само як залишився тут і орган управління. Тобто до державного реєстру були надані недостовірні дані», – зазначив начальник правового управління.

В. о. міського голови Володимир Войтенко наголосив, що до числа відповідальних осіб так само відносяться і керівники комунальних підприємств Сумської облради, які поставили свої підписи у документах за перереєстрацію цих установ не за місцем фактичного розташування.

«Всіх їх потрібно знати і розповідати про них у ЗМІ. А разом із тим треба не припиняти вирішувати проблему перереєстрацію підприємств. Тому готуйте вчергове звернення до правоохоронних органів, народних депутатів від Сумщини, аби вони знайшли важелі впливу на тих, хто, порушує закон і своїми діями завдає збитків місту», – підсумував посадовець.