006.jpg

Під час чергового засідання сумські депутати ухвалили рішення, яке є наступним кроком у приєднанні територіальної громади Піщанської сільської ради до територіальної громади міста.

Зокрема, у рішенні йдеться про те, що міський голова Олександр ЛИСЕНКО має в п’ятиденний термін з моменту схвалення даного проекту рішення звернутись до Сумської обласної державної адміністрації для надання висновку щодо відповідності цього проекту Конституції України та законам України.

Разом із тим депутати затвердили план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади, відповідно до якого департамент фінансів, економіки та інвестицій має провести розрахунки обсягу доходів та видатків об’єднаної територіальної громади після приєднання, здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету органу місцевого самоврядування, що приєднується, провести інвентаризацію активів і зобов’язань територіальної громади, що приєднується.

Серед іншого сумські обранці зобов’язали даний структурний підрозділ підготувати пропозиції щодо формування на території громади, що приєднується, мережі підприємств, установ та закладів для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, забезпечити виділення приміщень для розташування всіх необхідних органів і служб, доступу громадян до отримання усіх необхідних послуг, здійснити аналіз обсягу повноважень органів місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади після приєднання та підготовку пропозицій щодо потреб у кадровому забезпеченні.

Очільник Сум Олександр Лисенко зауважив, що дане рішення є дуже важливим, оскільки є передумовою для того, аби межі міста розширювались.

«Я переконаний, що після того, коли ми покажемо, як співпрацюємо з новими громадами, багато навколишніх сільських і селищних рад теж виявлять бажання приєднатись до Сум. Адже це нові перспективи соціально-економічного та культурного розвитку їхніх територій», – резюмував міський голова.