005.jpg

Міська рада підтримала депутатський запит щодо недопущення зведення на території старого аеропорту багатоповерхівок.

Із відповідним депутатським зверненням вийшла Оксана КУБРАК.

Як зазначила обраниця, їй стало відомо про плани забудови аеропорту міста багатоповерхівками. Оскільки це ставить під загрозу існування летовища в Сумах, депутат попросила керівництво міста взяти під особистий контроль дане питання, а також доручити правовому управлінню підготувати звернення до обласної ради та обласної державної адміністрації стосовно надання роз’яснень щодо ситуації, яка виникає, адже аеропорт є комунальним закладом обласної ради.

Дане депутатське звернення колеги підтримали депутати та міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник міста зазначив, що наявність аеропорту має стратегічне значення для подальшого розвитку обласного центру, особливо в питанні залучення інвестицій, адже наявність летовища – це те, про що інвестори питають насамперед.

«Забудова території старого аеропорту ставить під загрозу перспективи налагодження авіаперевезень, а без аеропорту і Суми не матимуть належного розвитку. Вважаю що керівництво області має взяти дане питання під особисту особливу увагу. Я особисто також триматиму ситуацію під контролем та взаємодіятиму у цьому питанні з керівництвом Сумщини», – сказав Олександр Лисенко.