007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО першим у Сумах зробив внесок до скриньки XIV Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».

Почин очільника міста підтримали його заступники та решта посадовців.

XIV Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» проходить під гаслом «Дитяче серденько, живи!». Акція триватиме по всій Україні до 30 квітня. В рамках її проведення відбудуться ярмарки, виставки, концерти, бали, марафони та інші святкові заходи. У травні в обласних центрах пройде фінал із яскравими гала-концертами.

Детальніше про акцію можна дізнатись у регіонального представника за тел.: (099)3776827 (Христина САХНО).

За інформацією офіційного сайту Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серце», щороку в Україні народжується приблизно 10000 дітей із вродженими вадами серця. З самої першої хвилини життя вони потребують високоспеціалізованого медичного догляду, а майже 1500 немовлят – невідкладного хірургічного втручання.

«Лікарням необхідні апарати УЗД із спеціальними датчиками, ангіографи, КТ – і МРТ – установки, кардіографи, апарати для добового запису ЕКГ(холтери). Для лікування пацієнтів після найскладніших хірургічних втручань необхідні кардіомонітори, апарати штучної вентиляції, реанімаційні столики з обігрівом, монітори цілодобового спостереження в дитячій реанімації, інфузійні помпи, пульсоксиметри та багато іншого. Таке обладнання дуже дороговартісне. Державні програми фінансування і закупівлі існують, але потреби настільки великі, що держава повністю все забезпечити не може», – зазначають організатори акції.

Нагадаємо, Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» створений у 2006 році. Щороку навесні він організовує акцію зі збору коштів для закупівлі медичного обладнання для дитячих лікарень областей України.