0010.jpg

Депутати підтримали електронну петицію сумчанина «Про підвищення зарплати колективів міських ДЮСШ».

Дана петиція була розміщена на порталі «Єдина система місцевих петицій» та набрала необхідну кількість голосів.

«На сьогоднішній день заробітна плата молодого тренера ДЮСШ без категорії становить 3471 грн., (згідно з законом з доплатою мінімальна заробітна плата 3723 грн. без відрахувань). Низький рівень заробітної плати створив умови, коли досвідчені тренери спортивних шкіл пенсійного та передпенсійного віку не можуть підібрати собі на заміну молоді кадри, – йдеться в петиції. – Просимо звернути увагу на проблему оновлення тренерського потенціалу спортивних шкіл міста, передбачити витрати на збільшення заробітної плати працівника міських ДЮСШ у проекті рішення міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік», на найближчій сесії міської ради розглянути питання збільшення фінансової підтримки колективам ДЮСШ міста вже у 2018 році».

У проекті рішення депутатам пропонувались дві редакції: підтримати або відмовити. Відтак 30 голосами цей проект рішення був підтриманий з пропозиціями в цілому.

Згідно з прийнятою ухвалою, в міському бюджеті мають передбачити кошти на 2019 рік для забезпечення встановлення стимулюючих виплат та премій тренерам та працівникам ДЮСШ.

Крім того за пропозицією депутатів, з метою збереження та заохочення професійних кадрів до якісного виконання своїх посадових обов’язків, залучення молодих спеціалістів до роботи в ДЮСШ підвищити заробітну плату тренерам 11 сумських ДЮСШ планують з 1 вересня цього року. Відповідно до розрахунків на це необхідно передбачити у бюджеті 2,214 млн гривень.

Підтримуючи дану петицію та всі пропозиції від депутатів, міський голова Олександр ЛИСЕНКО принагідно доручив підготувати на наступне пленарне засідання Звернення від депутатів міської ради до Кабінету Міністерства України щодо збільшення фінансування заробітної плати медичним працівникам.

«Я дав відповідне доручення – підготувати на наступну сесію звернення до Уряду, аби на рівні держави розглянули питання щодо підняття заробітної плати медичним працівникам, зокрема медичним сестрам, які наразі, на жаль, отримують мінімальну зарплату, – зазначив керманич Сум. – На мою думку, ці питання мають переглядати на найвищому рівні, сподівають, що зміна вищого керівництва країни та системи влади, які наразі відбуваються, матимуть позитивні результати. Вважаю, що для підняття економіки, купівельної спроможності населення, рівня його соціального забезпечення, немає іншого шляху як підняття заробітної плати».