007.jpg

Відбулись засідання постійних комісій з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку та з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку складався з 24 питань. Особливу увагу депутати приділили розгляду питання «Про затвердження титульного списку капітального ремонту житлового фонду будинків ОСББ за кошти міського бюджету на 2019 рік». У підсумку затвердили титульний список з 15 об’єктів, зокрема: вул. Г. Кондратьєва, 152; вул. Новомістенська, 12; вул. Іллінська, 52/2; вул. Горького, 43; вул. Заливна, 5; вул. І. Харитоненка, 24; вул. Інтернаціоналістів, 41 та 43; вул. Ковпака, 53, 65 та 91; вул. Миру, 13; вул. Охтирська, 13; вулиця Р. Атаманюка, 43Б та вул. Садова, 33. По інших адресах, які викликали жваве обговорення, члени постійної комісії надали рекомендації департаменту інфраструктури міста щодо доопрацювання проекту другого титульного списку капітального ремонту житлового фонду будинків ОСББ за кошти міського бюджету на 2019 рік.

Також постійна комісія розглянула та підтримала проекти рішень, які виносяться на розгляд засідання сесії міської ради. Щодо питання дольової участі співвласників, у проведенні капітального ремонту: встановлення індивідуального теплового пункту житлового будинку № 36 по вул. Миру, то тут постійна комісія підтримала виділення коштів з міського бюджету на проведення співфінансування вищевказаних заходів за умови взяття кредиту ОСББ «Миру 36». Загалом члени комісії розглянули всі питання порядку денного засідання постійної комісії.

Їхні колеги з постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології розглянули на останньому засіданні 63 питання порядку денного.zemcom

Переважна більшість стосувалась оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

За пропозицією члена постійної комісії, депутата міської ради Олега ЛЕВЧЕНКА, постійна комісія відмовила у проведенні експертної грошової оцінки земельної ділянки ТОВ «Автоцентр Бровари» за адресою: вулиця Героїв Крут, 15.

У блоці питань надання земельних ділянок учасникам АТО, депутати відмовили в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність Дмитру САВЧУКУ за адресою: вул. Металургів, біля будинку № 14 для будівництва індивідуальних гаражів у зв'язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам Плану зонування території м. Суми, затвердженого рішенням міської ради від 6 березня 2013 року № 2180-МР, згідно з яким зазначена земельна ділянка знаходиться в зоні підприємств V класу шкідливості В-5, де розміщення індивідуальних гаражів не передбачено.