006.jpg

Члени Сумського регіонального відділення Асоціації міст України зустрілись за «круглим столом», щоб обговорити аспекти розвитку місцевого самоврядування в Україні.

Аби розмова була більш конструктивною, а результат засідання – більш перспективним, до розмови також долучилися народні депутати Олег МЕДУНИЦЯ та Олександр СУГОНЯКО.

На початку зустрічі голова Сумського РВ АМУ, Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив: «На сьогодні місцеве самоврядування потребує допомоги та підтримки з боку держави. І та ситуація, в якій опинилось наше місто через виведення з нього обласною владою 74 млн грн., є цьому підтвердженням. Тому сьогоднішня зустріч є важливою, і я маю надію, що вона допоможе знайти вихід з цієї ситуації».

Потому присутні обговорили низку законопроектів: «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування місцевих податків і зборів», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування територіальних дорожніх фондів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні», «Про Засади адміністративно-територіального устрою України», «Про внесення змін до ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо зменшення терміну оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Усі пропозиції, які лунали під час засідання, члени Сумського регіонального відділення Асоціації міст України виклали у зверненні до народних депутатів від Сумщини. У документі учасники регіональної платформи просять підтримати пропозиції Асоціації міст України стосовно врахування інтересів місцевого самоврядування.