002.jpg

Відбулись чергові засідання постійних комісій з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності, а також із питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний постійної комісії з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності було затверджено з 27 питання. На розгляд сесії міської ради було ініційовано 15 питань.

Рішення щодо включення нежитлового приміщення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу за адресами: м. Суми пр-т М. Лушпи, 15, ФОП Куліжко А. С., вул. Покровська, 25, ФОП адвокат Молібог Ю. М. та по вул. Харківська, 58Г ТОВ «Трейдингруп» було підтримано членами постійної комісії.

Особливу увагу депутати приділили розгляду питання «Про результати роботи адміністративної комісії при виконавчому комітеті Сумської міської ради за 2018 рік». Заслухали звіт завідувача сектору з питань забезпечення роботи адміністративної комісії Олени КАЧАНОВОЇ. За результатами доповіді членами постійної комісії були надані рекомендації структурним підрозділам міської ради та перенесено вищевказане питання на наступне засідання постійної комісії для більш детального вивчення.

Також були підтримані питання щодо виділення коштів з міського бюджету військовій частині А 1476 у сумі 480 тис. грн. на проведення поточного ремонту будівлі № 6/28 (вартове приміщення); виділення коштів з міського бюджету військовій частині 3051 НГ України у сумі 150 тис. грн. для придбання будівельних матеріалів на проведення поточного ремонту в складських приміщеннях; виділення коштів з міського бюджету Сумському обласному військовому комісаріату у сумі 350 тис. грн. на проведення поточного ремонту службових приміщень; виділення коштів з міського бюджету військовій частині А 7316 у сумі 150 тис. грн. на придбання майна для формування матеріально-технічної бази. Загалом постійною комісією було розглянуто всі питання порядку денного та надані відповідні рекомендації.

Порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології було затверджено із 15 питань. Значну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили оренді земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам.

Так, депутатами одноголосно підтримано питання поновлення договору оренди земельної ділянки ФОП СВИРИДЕНКО Владиславу Вікторовичу, вул. Харківська, 106, площею 0,0019 га, строком на п’ять років. Постійною комісією підтримано питання надання дозволу Олегу ДЕМЕНКОВУ, на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, вул. Робітниче селище, 22, для подальшої її передачі у користування на умовах оренди орієнтовною площею 0,0600 га.

Крім цього, депутатами одноголосно підтримано питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного ФОП КУДЛАЄНКО Ольгою Іванівною, вул. Ковпака, 59, строком на п’ять років (під розміщеною тимчасовою спорудою для здійснення підприємницької діяльності). Також депутати погодили питання про надання в оренду земельної ділянки ТОВ «Градієнт-М», вул. Харківська, 111.

Постійною комісією було відмовлено у продажу земельної ділянки ТОВ «ЮКАП», вул. Горького, 14, площею 0,0355 га (землі житлової та громадської забудови, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, під магазином непродовольчих товарів).

Депутатами одноголосно погоджене питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з ТОВ «МАКРО ПОІС ПЛЮС», пр-т Курський, 135/1 (під розміщеною автозаправною станцією) та по вул. Івана Сірка, 18/1.

Всі питання порядку денного засідання постійної комісії депутатами були розглянуті вчасно і в повному обсязі.