003.jpg

Відбулись чергові засідання постійних комісій з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики, а також з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики складався з 61 питання, з них було розглянуто 25. Особливу увагу приділили попередньому розгляду проектів рішень Сумської міської ради, які пропонуються до розгляду на сесії 31 липня 2019 року (в межах напрямків діяльності комісії) та листам від керівників структурних підрозділів міської ради.

У зв’язку з недовиконанням міського бюджету питання щодо додаткового виділення з міського бюджету були перенесені на засідання постійної комісії, яке відбудеться у жовтні 2019 року.

Заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Любов СПІВАКОВА надала інформацію щодо змін, які пропонуються в проекті рішення міської ради «Про внесення змін та доповнень до міського бюджету м. Суми на 2019 рік» та проекті рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 19 грудня 2018 року № 4280-МР «Про Програму економічного і соціального розвитку м. Суми на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 - 2021 роки» (зі змінами)».

На засіданні були розглянуті рішення міської ради, які стоять на контролі постійної комісії та питання в порядку контролю за власними протокольними дорученнями.

Одноголосно було підтримано додаткове виділення з міського бюджету коштів, а саме: на поточний ремонт даху для школи № 9 за рахунок головного розпорядника бюджетних коштів – департаменту інфраструктури міста та на придбання крісла колісного типу Kuschall K-Series для Майстра спорту України міжнародного класу Владислава МОРОЗОВА.

На засіданні були погоджені зміни до рішення міської ради від 28 листопада 2018 року № 4159-МР «Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів міської ради на 2019 рік», а саме: виключення з додатку проект рішення міської ради «Про встановлення туристичного збору».

Також на сесію було ініційовано проект рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 20 червня 2018 року № 3576-МР «Про встановлення плати за землю» (зі змінами)» та забезпечено підготовку експертного висновку щодо регуляторного впливу внесеного проекту регуляторного акта.

На засіданні постійної комісії депутатами було підтримано включення всіх запропонованих департаментом інфраструктури міста адрес до списку капітального ремонту багатоквартирних будинків з дольовою участю на 2019 рік.

Порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології було затверджено із 33 питань. Особливу увагу депутати приділили розгляду та обговоренню питань надання земельних ділянок учасникам АТО.

Постійною комісією було погоджене питання стосовно затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх у власність учасникам АТО: Сергію КОВАЛЬОВУ, Олексію ХУХРЯНСЬКОМУ, Євгену ЩЕГЛОВУ. Категорія та цільове призначення земельної ділянки: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в районі вул. М. Кощія та вул. М. Данька. Також депутати одноголосно підтримали питання надання у власність земельної ділянки учаснику АТО Олександру ЛИМАРУ по вул. Над'ярна, навпроти буд. № 66 та біля буд. 37/1, площею 0,0515 га. Категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови Сумської міської ради для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Депутатми одноголосно підтримане питання надання у власність земельних ділянок громадянам, які знаходяться у них в користуванні.

Серед блоку питань оренди земельних ділянок, постійною комісією погоджене питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем строком на 5 років за адресою: м. Суми, вул. Героїв крут, 84 Б, площею 0,0020 га (під розміщеним кіоском з ремонту взуття).