006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час розширеної наради в обласній державній адміністрації наголосив на тому, що місто сприятиме вирішенню питання фінансування, придбання та встановлення високоенергетичного лінійного прискорювача в обласному клінічному онкологічному диспансері.

Керманич Сум підкреслив, що проблема лікування онкохворих в Сумській області на сьогодні стоїть гострою, адже ті умови, в яких люди отримують медичні послуги, є незадовільними і потребують негайного поліпшення.

«Говорив і говорю, що до цього питання потрібно підходити комплексно. Це якщо мова йде про ремонт приміщень і межі розширення лікувального закладу. Що ж до придбання високоенергетичного лінійного прискорювача, то тут не може бути жодних питань – ми на умовах співфінансування з іншими містами області, ОТГ будемо долучатись до цього проєкту», – сказав Олександр Лисенко.

Він закликав вже зараз передбачати кошти на дані цілі, а також правильно розподіляти кошти ДФРР.

Загальна вартість проєкту складає 105 млн грн., 57,5 млн грн. з яких мають спрямувати на закупівлю самого високоенергетичного лінійного прискорювача, решту – на будівництво приміщення, де він розміщуватиметься.