007.jpg

Відбулось чергове засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної комісії складався із 34 питань. На початку засідання постійної комісії учасники АТО, які зібралися у приміщенні департаменту забезпечення ресурсних платежів наполягали на розгляді питання стосовно затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність учаснику АТО Шматенку Сергію Олександровичу за адресою: м. Суми, вулиця Партизанська, площею 0,0876 га, кадастровий номер: 5910136600:07:024:0046 (протокол засідання Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові від 23.01.2018 № 50). Категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови Сумської міської ради для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Зазначене питання в останнє розглядалося на засіданні постійної комісії 4 квітня 2019 року (протокол № 149), в ході якого прийнято рішення знайти та запропонувати учаснику АТО Шматенку Сергію Олександровичу альтернативну земельну ділянку за іншою адресою, оскільки дана земельна ділянка знаходиться у користуванні родини із шести осіб, які там мешкають (вул. Партизанська, м. Суми), щорічно обробляють цю земельну ділянку та сплачують земельний податок на неї.

Крім цього, дане питання було розглянуте на засіданні постійної комісії 28 березня 2019 року (протокол № 148).

У ході обговорення даного питання було прийняте рішення провести позачергове засідання постійної комісії з даного питання 22 липня 2019 року о 16:00 у каб. 59 (майдан Незалежності, 2, 4 поверх) за участю представників Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові.

Крім цього, постійною комісією розглянуто звернення мешканців будинків № 14 та № 16 по вулиці Харківській щодо недопущення будівництва індивідуального гаражу гр. Горбенко Н.А. біля їхнього будинку, прийнято рішення винести дане питання на комісію з питань демонтажу незаконно встановлених/розміщених елементів благоустрою, тимчасових (металевих) гаражів, тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення на території міста.

Постійною комісією одноголосно підтримано питання про надання КП «Паркінг» в постійне користування земельних ділянок під об'єктами природно-заповідного фонду.

Депутатами погоджене питання про надання у власність громадянам земельних ділянок, які знаходяться у них в користуванні.

Постійною комісією одноголосно підтримано питання про надання згоди фізичній особі-підприємцю Уткіну С.А. щодо дострокового розірвання договору про встановлення особистого строкового сервітуту на користування місцем для розміщення тимчасової споруди в м. Суми від 01.11.2018 року № 036/18 у зв'язку з припиненням підприємницької діяльності.