0010.jpg

У міській раді відбулася зустріч з учасниками АТО/ООС, які отримають одноразову матеріальну допомогу з міського бюджету на придбання житла.

Така вже другий рік поспіль надається з метою належного забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил в розмірі по 350 тис. грн.

На зустрічі були присутні заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, заступник директора департаменту соціального захисту населення Алла КОТЛЯР.

Сумчани отримали роз’яснення щодо умов використання коштів, зокрема щодо термінів. Так, після надходження коштів на рахунки, учасники АТО мають протягом року придбати житло. У іншому випадку кошти повернуться до міського бюджету.

Нагадаємо, на 2019 рік міською програмою «Соціальна підтримка учасників антитерористичної операції та членів їх сімей» передбачено надання одноразової цільової матеріальної допомоги на придбання житла 60 учасникам антитерористичної операції на загальну суму 21 млн. грн. Нині 17 особам з числа учасників антитерористичної операції вже перераховано по 350 тис. грн.

У 2018 році таку матеріальну допомогу отримали 60 осіб, з яких 58 вже придбали житло.