007.jpg

Відбулось чергове засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний засідання постійної комісії складався із 78 питань. Особливу увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили наданню/відмови у наданні дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам.

Так, одноголосно підтримано питання надання дозволу Нємцеву Валерію Володимировичу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, орієнтовною площею до 0,0700 га за адресою: м. Суми, Громадська організація «Кооператор-1», ділянка № 64 для індивідуального садівництва.

Постійною комісією підтримано питання надання Мачулі Лідії Аркадіївні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, орієнтовною площею до 0,0400 га за адресою: м. Суми, Громадська організація «Садівниче товариство «Цукровик», ділянка № 251 а для індивідуального садівництва. Окрім того, депутати відмовили Буйваленку Юрію Федоровичу у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: м. Суми, вул. Партизанська, біля буд. № 38, орієнтовною площею 0,0500 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у зв'язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки вимогам чинних нормативно-правових актів та у зв'язку з тим, що дана територія знаходиться у санітарно-захисній зоні від залізничної колії.

Депутати одноголосно підтримали питання надання Державній службі України з надзвичайних ситуацій земельної ділянки в постійне користування за адресою: м. Суми, вул. Харківська, 130/1 та передачу її у державну власність, надано управлінню освіти і науки Сумської міської ради земельну ділянку за адресою: м. Суми, вул. Серпнева, 1, кадастровий номер земельної ділянки: 5910136300:09:007:0009, площа 0,8921 га в постійне користування. Категорія та функціональне призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Постійною комісією погоджене питання стосовно продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах (аукціоні) за адресою: м. Суми, проспект Курський, 6, площею 0,2326 га.

Одноголосно підтримано питання поновлення договорів оренди земельних ділянок, укладених з товариством з обмеженою відповідальністю «Криниця» за адресою: м. Суми, вул. Соборна, 41.