0010.jpg

Депутати міської ради на позачерговій сесії ухвалили Звернення до Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО та Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції, небезпеку якої народні обранці вбачають в імплементації так званої «формули Штайнмаєра».

Депутати міської ради вважають неприйнятним спробу реалізації так званої «формули Штайнмаєра». На їхню думку, наміри з її реалізації є неприхованою здачею національних інтересів і початком капітуляції України в російсько-українській війні.

Тому від імені територіальної громади міста Суми вони закликють усі патріотичні сили, представлені у Верховній Раді України, заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», відомий також, як Закон про особливий статус Донбасу.

Натомість, до Президента України депутати висувають ряд вимог і пропонують керівництву держави та провідним політичним силам організувати Національний круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної стратегії на перемовинах щодо російської агресії на Сході України та долі тимчасово окупованих територій.

За Звернення проголосували 23 міські обранці з 23 присутніх у залі.