003.jpg

Міські обранці внесли зміни та доповнення до міського бюджету.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради 16 жовтня.

Згідно з рішенням, обсяг дохідної частини міського бюджету на 2019 рік становить 3141,7 млн. гривень (з них офіційні трансферти – 1163,2 млн. гривень). Він збільшений на 8,7 млн. гривень за рахунок офіційних трансфертів з державного бюджету, а саме на:

  • надання пільг та житлових субсидій населенню на житлово-комунальні послуги – 3,6 млн. гривень;
  • проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа – 3,6 млн. гривень (на придбання 1 будинку);
  • виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО/ООС, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО/ООС у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи або учасниками бойових дій та які потребують поліпшення житлових умов - 1,5 млн. гривень.

Відповідно збільшено на 8,7 млн. гривень обсяг видаткової частини міського бюджету.

Окрім цього, спрямовано обсяг вільного залишу коштів загального фонду міського бюджету станом на 01.01.2019 у сумі 0,65 млн. гривень:

  • управлінню СБУ в Сумській області – 0,6 млн. гривень;
  • Головному управлінню Національної поліції в Сумській області для Сумського відділу поліції (м. Суми) – 50 тис. гривень.

Депутати також в межах загального обсягу видатків міського бюджету перерозподілили видатки, які спрямували на:

  • компенсаційні виплати за пільгове перевезення окремих категорій громадян – 8,7 млн. гривень (з них в міському автотранспорті – 3,2 млн. гривень, електротранспорті – 4,5 млн. гривень та залізничному транспорті (приміське сполучення) – 1 млн. гривень);
  • фінансову підтримку КП «Міськводоканал» – 5 млн. гривень (оплата за електроенергію);
  • забезпечення лікуванням хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу – 1 млн. гривень;
  • тощо.