003.jpg

Відбулись чергові засідання постійних комісій з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології, а також з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту.

Порядок денний засідання постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології складався з 37 питань.

Основну увагу при розгляді питань порядку денного депутати приділили поновленню договорів оренди земельних ділянок фізичним особам-підприємцям, юридичним особам. Так, комісія одноголосно підтримала питання відмови фізичній особі-підприємцю в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: проїзд Кузнечний, 3/1, орієнтовною площею 0,0120 га (функціональне призначення земельної ділянки: під розміщення магазину) у зв'язку з невідповідністю її місця розташування містобудівній документації; погодила питання надання в оренду земельних ділянок за адресами: вул. Березовий гай, 11 (під адмінбудівлею), вул. Петропавлівська, 68 (під розміщеним офісним приміщенням), вул. Тополянська, 9 (під виробничими приміщеннями), вул. Петропавлівська, 68 (під розміщеним складським приміщенням).
Також члени комісії надали згоду на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Привокзальна, 25, площею 0,6087 га (категорія та цільове призначення земельної ділянки: землі житлової та громадської забудови для будівництва і обслуговування інших будівель громадської забудови, на якій знаходиться об'єкт нерухомого майна); одноголосно підтримали питання надання обслуговуючому кооперативу «Гаражний кооператив "Кордон"» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність за адресою: вул. Лебединська, 2, орієнтовною площею 1,2000 га для будівництва індивідуальних гаражів, погодили питання надання у власність восьми громадянам земельних ділянок, які знаходяться у них в користуванні.osvyta

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту на черговому засіданні розглянула чотири питання.

Депутати ініціювали для розгляду на сесії проєкт рішення міської ради «Про реорганізацію Комунальної установи Сумська вечірня (зміна) школа Сумської міської ради шляхом приєднання до Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 3 ім. генерала лейтенанта А. Морозова, м. Суми, Сумської області», підтримали виділення коштів з міського бюджету для КНП «Центральна міська клінічна лікарня» на поточний ремонт приміщень хірургічного відділення, підтримали виділення коштів на фінансування програми молодіжного житлового кредитування у місті та надання матеріальної допомоги сумчанину для проведення операції на серці.