004.jpg

Відбулися засідання постійних комісій з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту, а також з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності.

Порядок денний комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту складався з п'яти питань.

Основну увагу депутати приділили питанню щодо виділення коштів з міського бюджету на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет. Дане питання було підтримано комісією. Погодили члени комісії й виділення коштів з міського бюджету на придбання боксерського рингу, який відповідає вимогам проведення змагань всеукраїнського рівня.

Також на засіданні було ініційовано до розгляду на сесії проекти рішень міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 07 липня 2016 року № 954–МР «Про затвердження Порядку забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на 2016-2021 роки» (зі змінами) та «Про зміну найменування КУ Сумська спеціалізована загальноосвітня школа Сумської міської ради на Сумський заклад загальної середньої освіти спеціальна школа Сумської міської ради та затвердження її статуту у новій редакції».

Постійна комісія з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності розглянула 30 питань.

Депутати ініціювали для розгляду на сесії 16 проєктів рішень. З них рішення щодо включення нежитлового приміщення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу, за адресами: вул. 9-го Травня, 8, вул. Горького, 25, вул. Воскресенська, 8Г – не були підтримано членами постійної комісії. 207.11.2019

Особливу увагу депутати приділили розгляду питання подолання стихійної торгівлі в місті Суми. З цього питання члени комісії заслухали заступника міського голови Максима ГАЛИЦЬКОГО та суб’єктів господарювання, які займаються підприємницькою діяльністю в невизначених для цього місцях.

В результаті члени комісії прийняли рішення звернутись до виконавчих органів міської ради щодо надання дозволу підприємцям до 1 січня 2020 року розпродати свою продукцію.

Також членами комісії було підтримано питання щодо виділення коштів з міського бюджету у сумі 72,9 тис. грн. на реконструкцію системи газопостачання в адмінбудівлі управління «КОРД» та 600 тис. грн. на проведення ремонту приміщень кінологічного центру ГУНП.