006.jpg

Відбулися засідання постійних комісій з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту; законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності та приватизації; з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології та з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку.

 Порядок денний комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту складався з семи питань.

Основну увагу депутати приділили питанням щодо виділення коштів для розробки проектно-кошторисної документації та встановлення протипожежної сигналізації у школі № 2; забезпечення хворих на фенілкетунурію, життєво необхідними продуктами харчування для їх повноцінного життя та розвитку та на лікування дитини, хворої на тяжку орфанну хворобу та придбання для неї життєво необхідних медичних виробів та лікарських засобів. Дані питання було підтримано.

Також на засіданні було презентовано та підтримано стратегії розвитку медичних закладів КНП «Центральна міська клінічна лікарня» та КНП «Клінічна лікарня № 4».

Постійна комісія з питань законності, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції, місцевого самоврядування, регламенту, депутатської діяльності та етики, з питань майна комунальної власності затвердила до розгляду одне питання «Про звернення начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради Шилова В.В. щодо звільнення від сплати пайового внеску в розвиток інфраструктури міста Суми ПАТ «Сумбуд» у зв’язку з будівництвом двох дитячих садочків у мікрорайоні «Еспланада». Втім для прийняття рішення по даному питанню не вистачило достатньої кількості голосів.

Щодо постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології Сумської міської ради, то на порядку денному було затверджено 80 питань. Зокрема, питання надання земельних ділянок учасникам АТО у їх власність, оскільки вони знаходяться у них в користуванні. Так постійною комісією було затверджено проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд було погоджено одній особі, трьом – відмовлено.

Також комісією одноголосно було підтримано питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з фізичною особою-підприємцем за адресою: вул. Ковпака, 22/2, строком на 5 років (під розміщеною тимчасовою спорудою для здійснення підприємницької діяльності та надано в оренду земельну ділянку публічному акціонерному товариству «Сумиобленерго» на території ГО «Садівниче об’єднання «Озерне», строком на 5 років.

Під час комісії з питань ЖКГ, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку було затверджено 17 питань.

Основну увагу депутати приділили розгляду питання «Про фінансовий та технічний стан КП «Електроавтотранс», оскільки за інформацією директора підприємства наразі відбувається зменшення платних пасажирів ніж за аналогічний період минулого року у зв’язку з встановленим тарифом, який лише на 1 грн. менше ніж у приватних перевізників. Також на значне зменшення платних пасажирів вплинула реалізація проїзних квитків, через що підприємство недоотримало 4 732,3 тис. грн. Взявши до уваги ситуацію, депутати надали відповідні рекомендації.

Також одноголосно було підтримано питання, що стосуються дольової участі співвласників багатоквартирних будинків, у яких сума коштів перевищувала 30% від загальної вартості робіт, спів фінансування заходів проведення капітальних ремонтів їхніх будинків.