Надрукувати
Перегляди: 1204

Сумчани подали найбільшу кількість пропозицій до проєкту бюджету Сумської міської ОТГ на 2020 рік та економічного і соціального розвитку Сумської міської ОТГ на 2020 рік та основних напрямів розвитку на 2021 – 2022 роки за весь час проведення електронних консультацій.

Про це йдеться у звіті Департаменту фінансів, економіки та інвестицій про проведення електронних консультацій з громадськістю, оприлюдненому на офіційному сайті міської ради 20 грудня.

Збір пропозицій городян за допомогою онлайн-форм тривав з 28 листопада по 12 грудня.

На адреси виконавчих органів Сумської міської ради та паралельно на спеціально відкриту електронну скриньку модератора електронних консультацій від департаменту фінансів, економіки та інвестицій (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) від 143 учасників електронних консультацій надійшло 179 звернень, у яких порушувалися 102 питання.

До проєкту Програми економічного і соціального розвитку Сумської міської ОТГ на 2020 рік та основних напрямів розвитку на 2021 – 2022 роки отримано 74 звернення.

До проєкту бюджету Сумської міської ОТГ на 2020 рік - 105.

З 179 звернень 106 стосувалися будівництва спортивної зали у Піщанській школі І-ІІ ст. (с. Піщане, вул. Шкільна, 26) на суму 3 млн. грн.

Решта 73 звернення містили 101 питань.

На всі питання учасникам електронних консультацій відповідні виконавчі органи Сумської міської ради надали відповіді.

Виконавчі органи Сумської міської ради опрацювали 102 питання, в т.ч. за повноваженнями:

1. Управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства – 13 питань щодо:

2. Департаментом інфраструктури міста – 65 питань щодо:

3. Департаментом соціального захисту населення – 4 питання щодо:

4. Департаментом забезпечення ресурсних платежів – 1 питання щодо впровадження програми відшкодування відсоткової ставки за кредитами для малого та середнього підприємництва та програми надання фінансової підтримки на поворотній основі.

5. Департаментом фінансів, економіки та інвестицій – 1 питання щодо очищення русел та берегів річок Псел та Сумка.

6. Управлінням освіти і науки – 3 питання щодо:

7. Відділом культури – 3 питання щодо:

8. Відділом транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг – 4 питання щодо:

9. Відділом у справах молоді та спорту – 5 питань щодо:

10. Відділом охорони здоров’я – 2 питання зокрема щодо:

11. Сумським міським центром дозвілля молоді – 1 питання щодо створення в Сумах мульти-функціональної оранжереї в геодезичному куполі, як «Dome of visions».

Варто зазначити, що по 27 питаннях, які порушувалися учасниками електронних консультацій, пропозиції вже були враховані/частково враховані у проєкті бюджету ОТГ на 2020 рік на загальну суму 85,6 млн. грн. Деякі з цих пропозицій будуть реалізовуватись за рахунок інших джерел (2,5 млн. грн).

Не враховано 21 питання, які не належать до повноважень виконавчих органів міської ради.

Решта. 54 питання, залишаються на контролі, зокрема потребують додаткового опрацювання та додаткового фінансового ресурсу.

Протягом 2020 року буде щоквартально моніторимуть стан врахування пропозицій учасників електронних консультацій.

Більш детальна інформація про стан врахування пропозицій наведена в додатку до звіту на сторінці електронної консультації.