003.jpg

Під час пленарного засідання LХVІI сесії Сумської міської ради депутати звернулись до Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг щодо прискорення встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії ТОВ «Сумитеплоенерго».

У зверненні йдеться про передумови та законодавчі підстави ухвалення відповідного рішення і важливість якнайшвидшого розгляду даного питання.

«Враховуючи норми статті 21 Закону № 2189, якою визначено, що ціною послуги з постачання теплової енергії є тариф на теплову енергію, та з метою стабільного проходження опалювального періоду у м. Суми, Сумська міська рада звертається з проханням пришвидчити процес прийняття рішення щодо встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії ТОВ «Сумитеплоенерго» НКРЕКП відповідно до Порядку № 866», – зазначається у листі.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що встановити тариф на тепло для ТОВ «Сумитеплоенерго» має саме НКРЕКП, оскільки товариство є їхнім ліцензіатом.

«Коли вся Україна робить перерахунок тарифу на тепло, ми робимо і перерахунок і зменшення тарифу. Півроку тому нами була розпочата робота щодо зменшення тарифу на тепло для абонентів ТОВ «Сумитеплоенерго». Ми вийшли на зменшення тарифу на 105 грн. за 1 Гкал, тобто 8,6%. Наголошу, що це зміна тарифу, а не перерахунок за грудень чи січень. Перерахунок відповідно до Постанови Уряду буде прорахований додатково, сумчани побачать різницю в тарифі вже в лютому», – сказав міський голова.

Також міський голова звернув увагу присутніх на сесії депутатів, громадських активістів та представників ЗМІ, що в разі затвердження нового зменшеного тарифу Національною комісією, ТОВ «Сумитеплоенерго» буде в четвірці підприємств з найнижчим тарифом по країні. Суми посідатимуть 19-те місце  (від більшого до меншого) з 22 інших ліцензіатів НКРЕКП.

Новий тариф для споживачів ТОВ «Сумитеплоенерго» буде зменшений з моменту прийняття рішення Національною комісією.

За звернення проголосували 23 депутати.