004.jpg

Відбулися засідання постійних комісій з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку; планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики; архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології.

Порядок денний комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку складався з 12 питань.

Основну увагу депутати приділили розгляду питання щодо затвердження Порядку використання бюджетних коштів для участі Сумської міської ради в організації та співфінансуванні капітального ремонту багатоквартирних будинків. Так сумські депутати висунули ряд пропозицій, зокрема, відсоткове співвідношення та кількість років житлового фонду для співфінансування. Дане питання члени постійної комісії рекомендували винести на розгляд Сумської міської ради.

Також на засіданні було обговорено питання внесення змін до договору оренди цілісного майнового комплексу по виробництву, транспортуванню тепла та електричної енергії у Сумах. Директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО повідомив, що провести оцінку цілісного майнового комплексу ТОВ «Сумитеплоенерго» на законних підставах не можна, оскільки наразі у підприємства найнижчий відсоток за сплату оренди в Україні, що становить близько 3%. У свою чергу заступник генерального директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ зазначила, що прийняте рішення міськрадою щодо збільшення орендної плати за використання (ЦМК), ТОВ «Сумитеплоенерго» буде направляти в НКРЕКП для включення в тариф. Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО підкреслив, що мова не йде про збільшення тарифу, а основною метою додаткової угоди є поповнення міського бюджету. Тож постійна комісія вирішила винести дане питання на розгляд сесії міськради.

Під час постійної комісії також були розглянуті питання мешканців Сум – по більшості із них було прийнято рішення у вигляді рекомендацій керівникам структурних підрозділів щодо вжиття заходів відповідно порушених питань у зверненнях.

Загалом комісією з питань ЖКГ, благоустрою, енергозбереження, транспорту та зв’язку були розглянуті всі питання порядку денного.

Щодо постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики Сумської міської ради, то на порядку денному було затверджено 30 питань. Так постійна комісія ухвалила План роботи комісії на І півріччя 2020 року.

Серед нагальних питань комісія виокремила внесення змін до рішень Сумської міської ради від 29 грудня 2011 року № 1105-МР «Про затвердження Порядку використання коштів міського бюджету на виконання виборчих програм і доручень виборців» (зі змінами) та від 18 грудня 2019 року № 6119-МР «Про умови та порядок надання мешканцям Сумської міської об’єднаної територіальної громади окремих видів матеріальної допомоги», а саме: установити на 2020 рік обсяг коштів, що виділяються з бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади кожному депутату Сумської міської ради на виконання виборчих програм і доручень виборців, у сумі 1000,0 тис. гривень, у тому числі на надання матеріальної допомоги мешканцям Сумської міської об’єднаної територіальної громади, які опинилися в складних життєвих обставинах - не більше 100,0 тис. гривень, з них кожному окремому заявнику не більше ніж 15,0 тис. гривень.».

Окрім звернень від мешканців міста та виконання протокольних доручень комісії, на засіданні було прийнято до відома інформацію про хід виконання рішень міськради, які стоять на контролі постійної комісії.

Депутатами постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, природокористування та екології було розглянуто 97 питань.

На засіданні розглянули питання оренди та надання земельних ділянок у власність фізичним особам-підприємцям та юридичним особам.

Також депутати погодили та затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення із земель для колективного гаражного будівництва на землі для будівництва індивідуальних гаражів в межах категорії земель житлової та громадської забудови за адресою: вул. Ковпака.

Однак депутатами було відмовлено одній особі у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: вул. Харківська, 1, орієнтовною площею 0,0150 га, під будівлею торгівельно-розважального комплексу у зв’язку з невідповідністю її місця розташування містобудівній документації.

Постійною комісією було прийнято позитивні рішення у наданні в оренду земельної ділянки за адресою: вул. Іллінська, 12/2 (під розміщеним офісним приміщенням); одноголосно підтримано питання надання сумчанці дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту за адресою: вул. Харківська, 122, на право проїзду транспортних засобів; надано дозвіл ТОВ «ІНФО КАР» на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для подальшої її передачі у користування на умовах оренди за адресою: вул. Скрябіна, 56 А, враховуючи категорію ділянки (землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту; під адміністративними та виробничими приміщеннями); погоджено питання поновлення договору оренди земельної ділянки, укладеного з ПП «Бастіон» за адресою: вул. Римського-Корсакова, 1, під розміщеними виробничими приміщеннями, строком на 5 років; надано дозвіл ТОВ «Лімік Енерго Сервіс» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для подальшої її передачі у користування на умовах оренди, орієнтовною площею 0,5000 га, задля будівництва та обслуговування підстанції (1 клас) потужністю 110/6 кВ.

Загалом на засіданні постійної комісії було розглянуто 89 із 97 питань порядку денного.