006.jpg

До Сумської міської ради протягом 2013 року надійшло 516 запитів на інформацію.

За даними управління документообігу та технічного забезпечення, цей показник майже у півтора рази перевищив кількість отриманих запитів у 2012 році. Тоді їх було зареєстровано лише 348.

Найбільша кількість запитів надійшла до міської ради у першому півріччі 2013 року – 289. У другій половині року активність громадськості дещо знизилась, тож таких документів зафіксовано 227.

Торік жодного запиту не надійшло телефоном чи факсом. Найбільша кількість була надана на особистому прийомі (374), електронною поштою отримано 87 запитів, звичайною – 55.

Традиційно, найбільш активними були фізичні особи, які звернулися до виконкому з 401 запитом на інформацію. Від юридичних осіб отримано 81 запит, від об’єднань громадян без статусу юрособи – 13. Засоби масової інформації направили 10, а органи влади вищого рівня – 11 запитів.

За результатами розгляду 505 запитів на інформацію задоволені. У 2 випадках запитувачам відповідно до законодавства було відмовлено, а 4 запити були направлені належним розпорядникам інформації. Ще 5 запитів на кінець року опрацьовувалися посадовцями.

Протягом минулого року запитувачі поставили 562 питання, більшість з яких, традиційно, стосувалася реалізації житлової політики та будівництва, комунального господарства, земельних відносин, фінансів та бюджету, транспорту та зв’язку, соціального захисту, діяльності органів місцевого самоврядування тощо.

Звіти про запити на інформацію