002.jpg

За результатами розгляду електронної петиції щодо необхідності придбання для міста великого автотранспорту, її автору Станіславу ШЕЛЕМІНУ 16 березня надано ґрунтовну відповідь. Петиція в короткий термін набрала необхідну кількість голосів, а питання, порушене в ній – знайшло своє практичне втілення.

Так, при опрацюванні вимог, викладених в петиції, відділом логістики та зв’язку було зібрано тематичний «круглий стіл», в якому взяли участь представники КП «Електроавтотранс», депутати міської ради, громадські активісти та сам автор.

У своїх виступах наводили аргументи «за» та «проти» переорієнтування комунального перевізника на автобуси великої місткості.

За результатами засідання було вирішено, що остаточне обговорення питання доцільності придбання автобусів середньої та великої місткості проведуть після надання Харківським національним автодорожнім університетом технологічної оцінки доцільності заміни рухомого складу на автобуси великої місткості (орієнтовно кінець березня – початок квітня 2016 року). Саме на основі відповідних матеріалів можна буде визначитись із кількістю та місткістю автотранспорту, необхідного для придбання КП СМР «Електроавтотранс».

Зважаючи на те, що в електронній петиції акцентується увага саме на необхідності обслуговування пасажирів автобусами великої місткості (з низьким рівнем підлоги) в години «пік», відділом логістики та зв’язку підготовлено проект рішення Сумської міської ради «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 24 грудня 2015 року № 150-МР «Про міську цільову (комплексну) Програму розвитку міського пасажирського транспорту м. Суми на 2016-2018 роки».

Проектом передбачено придбання у 2016 році за кошти міського бюджету 2 автобусів великої місткості (з низьким рівнем підлоги) на загальну суму 8 млн. грн. Відповідний проект рішення Сумської міської ради оприлюднено на офіційному веб-сайті Сумської міської ради 15 березня 2016 року.

Отже, петиція – найсучасніший метод комунікації влади та громади, що реально допомагають вирішувати питання сумчан. Для того, аби подати свою петицію, необхідно зареєструватися на сайті Єдиної системи електронних петиції, зібрати більше 250 підписів, які і зобов’язують міську владу вирішити порушене питання. Долучайтеся, адже від вашої активної громадської позиції залежить доля міста Суми.

Переглянути відповідь