007.jpg

Головні розпорядники бюджетних коштів Сумської міської ОТГ відзвітували щодо виконання бюджетних програм за 2019 рік.

Такий звіт відбувся публічно у конференц-залі Центру надання адміністративних послуг.

Про виконання планових показників, офіційні трансферти, видатки та дотації доповіли провідні фахівці та керівники тринадцяти структурних підрозділів, зокрема, департаменту інфраструктури міста; департаменту фінансів, економіки та інвестицій; департаменту соціального захисту населення; департаменту забезпечення ресурсних платежів; управління освіти і науки; управління капітального будівництва та дорожнього господарства; управління архітектури та містобудування; управління «Інспекція з благоустрою міста Суми»; управління ДАБК; управління «Служба у справах дітей»; відділу охорони здоров’я; відділу бухгалтерського обліку та звітності та відділу культури.

Кожен розповів про основні об’єкти, що потребували фінансування. Так, управління охорони здоров’я повідомило, що на проведення капітальних ремонтних робіт було витрачено 6610,2 тис. грн.: проводились роботи у КНП «Центральна клінічна лікарня», КНП «Клінічна лікарня № 4». Також було впроваджено енергозберігаючі заходи; придбано сучасне медичне обладнання у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» та КНП «Центральна клінічна лікарня» на суму 12444,1 тис. грн.; пільгові категорії населення було забезпечено безкоштовним зубопротезуванням на суму 2316,6 тис. грн. та оплатою рецептів, медикаментів, придбання туберкуліну на суму 12694,6 грн.

В освітній галузі також було реалізовано заходи з оздоровлення та відпочинку дітей, заходи з енергозбереження, заходи з утримання та навчально-тренувальної роботи комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл, природо-охоронні заходи за рахунок цільових фондів, заходи щодо забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсного центру. тощо.

Департамент інфраструктури відзвітував про заходи з енергозбереження, організації благоустрою населених пунктів; експлуатації та технічного обслуговування житлового фонду, забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства, забезпечення функціонування підприємств, установ та організацій, що виробляють, виконують та надають житлово-комунальні послуги тощо.

Нагадаємо звіти про виконання міського бюджету та міських цільових програм за 2019 рік мають розглянути та ухвалити відповідні рішення депутати міської ради на найближчій сесії 26 лютого.